Tuotteet‪» Koirat‪»

Juoksuhousut ja urossuojat

Nartun juoksut

Narttukoirilla ensimmäinen juoksuaika (kiima-aika) alkaa noin 6 kk – 15 kk iässä riippuen koiran rodusta ja yksilöstä. Pienten rotujen koirat aiemmin. Joksuajan alkamisen huomaa usein siitä, että käytös muttuu: narttu kiinnostuu ulkona tavallista enemmän hajuista ja alkaa yleensä merkkailla tiheämmin. Jotkut neitoset saattavat olla hiukan äreitä ja herkkiksiä, tavallista haukkuherkempiä ym.

Juoksuaika kestää kokonaisuudessaan n. 3–4 viikkoa, mutta tässä on suuria eroja yksilöiden välillä. Juoksuaikojen väli vaihtelee yksilöstä riippuen, mutta useimmilla nartuilla se on noin 6 kk ja juoksuaika saattaa ajoittua mihin vuodenaikaan tahansa. Juoksujen alkamisen aikoihin narttukoiran sukuelimet turpoavat, ja se alkaa tiputella veristä vuotoa. Pienikokoisilla koirilla tiputtelu on yleensä vähäisempää kuin suuremmilla. Koirat pitävät yleensä itseään puhtaana juoksujen aikaan mutta jos tiputtelu häiritsee ja sotkee kannattaa koiralle hankkia kunnolliset juoksuhousut (narttusuoja).

Juoksuhousjen mukavuuteen ja päällä pysyvyyteen kannattaa kiinnittää huomiota, kun valitsee jouksuhousuja. Koira kannattaa myös totuttaa juoksuhousuihin rauhassa esim, niin, että housut hankitaan jo ennen ensimmäisiä juoksuja ja niitä käytetään alkuun lyhyitä aikoja päällä. Mista palkita koiraa ahkerasti, kun totutat sitä juoksuhousuihin!

Hyvät juoksuhousut on helppo pukea päälle eivätkä ne purista tai hierrä koiraa mistään kohtaa. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota etenkin paksuhäntäisillä koirilla siihen, että häntä olisi helppo saada housuista läpi. Finneron Ballerina ja Brenda-juoksuhousuissa on tähän kiinnitetty erityistä huomiota kuten myös housujen mukavuutteen ja päällä pysymiseen,

Juoksuhousujen haaraosaan laitetaan side, johon vuoto imeytyy. Side vaihdetaan muutaman tunnin välein. Siteen vaihdon yhteydessä alapää on hyvä puhdistaa pyyhkimällä se esimerkiksi eläimille tarkoitetuilla kosteuspyyhkeillä. Juoksuhousuille löytyy erillisiä juoksusiteitä mutta voit käyttää myös pikkuhousunsuojaa.

Muista kuitenkin ottaa juoksuhousut pois, kun viet sen ulkoilemaan, jotta se voi tehdä normaalisti tarpeensa!

Söpöt juoksuhousut voivat olla myös tyttöpäivien ilo!

Oikean koon valitseminen:

Mittaa vatsan ympärysmitta : Mitta ei saa olla liian tiukka, mutta kuitenkin napakka (vinkki: laita sormi koiran ja mittanauhan väliin)
Tuotteissa on säädettävyyttä joko tarrakiinnityksellä tai kuminauhalla
Mittaa haaramitta selän päältä pepun kautta vatsan alle