Dragråttan R-vetovaljas
Dragråttan R-vetovaljas

Dragråttan R-vetovaljas

35,00 €
Sisältää alv. 24.00 %

Ruotsalaiset Dragråttan kokopehmustetut R-vetovaljaat on suunniteltu kovaan käyttöön ja ne sopivat muoilultaa pohjoisille koiraroduille. R-valjaassa on yläosasta pyöreä kaula-aukko, joka on hieman pienempi kuin X-backissa. R-valjaat ovat erittäin hyvin istuvat ja ne on pehmustettu. Selkäosa on hieman pidempi kuin X-backissa. R-valjaassa on rintapalassa hyvin pituutta ja kylkiosat on ommeltu Y-muotoon, jotta etujaloilla on tilaa liikkua eikä valjas hierrä kainaloita.

Valjaissa on koko mitalla heijastavaa nauhaa, joten niiden näkyvyys on hyvä. Lisäksi valjaissa on erillinen heijastin niskassa helpottamassa havainnointia otsalampun valossa. Valjaiden materiaali on laadukasta eikä se veny tai rispaannu.

Valjaiden sovittaminen

Valjaita sovitettaessa niitä vedetään hieman taaksepäin koiran yllä, aivan kuin vedossa ollessa. Tällöin valjaan pitää istua napakasti koiran niskan ympärillä, painamatta kurkkua tai valumatta lapojen päälle.  Liian isot valjaat roikkuvat koiran päällä, kun taas liian pienissä valjaissa kylkien hihnat nousevat liian nopeasti selälle ja vetäytyvät kasaan selän päälle. Tärkein asia kuitenkin on kaula-aukon sopivuus. Kaula-aukko ei saa painaa kaulan pehmytkudosta eikä toisaalta päästä venymään niin pitkälle taakse, että ne häiritsevät lapojen päällä koiran liikkumista. Kaula-aukko on oikean kokoinen, kun se pienessä vedossa asettuu alareunan yhtymäkohdasta (mielellään myös keskiosasta) rintalastan kahvan päälle, ja yläreunasta niska- ja säkänikamien liitoskohdan tienoille (lapaluiden etureuna ei saa olla valjashihnan alla). Pituus on oikea, kun loppuosa asettuu noin hännäntyven yläpuolelle.
Suuntaa-antava kokotaulukko:                                                                                                                                                                

            

Koko

        
            

Väri

        
            

Koiran paino kg

                    

1

            

Keltainen

            

15-17 

            

2

            

Punainen

            

18-21


3
            

Sininen 

            

20-23


4
            

Harmaa

            

23-27

            

5

            

Musta

            

26-30

            

6

            

Kulta

            

29-33

            

7

            

Ruskea

            

32-36

            

8

            

Vihreä

            

36-40 


         

                                                                                              

Arvostelut 0 arvostelua